Julgranar i Göteborg, gratis leverans- och underhållstips.

Julgranar är en betydelsefull detalj under en av årets viktigaste högtider. När granen kommit in genom dörren, fylls hela hemmet och alla däri med julstämning. Människor är som gladast under julen då de står och klär julgranen tillsammans och öppnar julklappar som legat under granen. För att allting ska gå så smidigt som möjligt, skulle vi, teamet bakom JulgransLeverans.Se, vilja dela med oss av några tips som säkert kan vara till hjälp så att du kan ta hand om din julgran på bästa sätt och undvika oväntade överraskningar som att barren faller av, att granen slutar dofta eller att den tappar sin naturliga färg.

Så förbereder vi julgranen och dess stam för det kommande firandet

Om du har ett träd på tomten som du skulle vilja ta in i huset och pynta i år, bör du hugga ner trädet med ett så tvärt och plant sitt som möjligt, annars kommer trädet inte att kunna suga upp vatten ordentligt, vilket kan leda till allvarliga problem.

Rutinen är nödvändig

Vi vill att du förstår hur viktigt det är att undvika plötsliga temperaturförändringar. Om du har köpt en gran som du dekorerat och haft ute att stå i till exempel i trädgården, och du skulle vilja ta in den  huset, så är den bästa lösningen att du börjar med att ta in granen till ett ställe som är lite varmare än utomhus men inte lika varmt som du har inomhus, och låter den stå där minst en dag. Det kan vara till exempel i garaget eller i källaren eller liknande. Julgranar liksom människor har vanor. Träd föredrar stabilitet.

Låt den stå långt borta från värmekällor

Om du kan, försök ställa julgranen en bit bort från värmekällor som element, den öppna spisen, etc. Värmen torkar ut trädet mycket snabbare och minskar trädets fräschhet snabbare, så detta är viktigt att tänka på. Vi vill helt enkelt bara tydliggöra att trädet inte kan stå precis bredvid någon värmekälla. Men det får självklart stå som dekoration i rummet.

Trädet behöver vatten

Försök att hitta en julgransfot som du kan hälla vatten i. Just det, bara vatten. Det finns flera olika spridda påståenden om att man ska blanda vattnet med olja eller salt. Men både olja och salt hindrar vatten från att tränga in i barken på trädet. I vår webbutik kan du köpa stabila julgransstativ som hjälper dig slippa fundera på var du ska ställa julgranen i år och kommande år. Det kan vara ett svårt jobb bara att lyckas placera trädet rakt. Stativet vi erbjuder är lätt att använda och kräver ingen ansträngning. Ett enkelt lås som du pressar ner med foten spänner fast julgranen som sedan står perfekt rakt och stabilt.

Massor av vatten

Julgranar kan dricka mycket, de absorberar ungefär 1-2 liter vatten per dag beroende på storlek och platsen de står på, vilken inte bör vara i närheten av någon värmekälla. Det är mycket viktigt att trädet inte står någon längre tid utan vatten (2-3 dagar), eftersom kådan hindrar vattnet från att komma in i barken, på samma sätt som ifall man häller olja eller salt i vattnet. Se också till att om du har husdjur, att de inte dricker julgranens vatten 🙂

Vi erbjuder en tjänst för att hjälpa människor att lösa problemet med att köpa en julgran och transportera hem den. Vi tror att denna tjänst kommer passa bra för de människor som har detta behov. Vi har nog alla varit med om att köpa julgran och transportera hem den i bilen. En massa barr, repor och revor i inredningen, förlorade timmar som gått åt till hela projektet. Det är därför vi är här, och vi är redo att hjälpa dig. Tiden går fort och du vill inte slösa bort den på onödiga saker. Efter en tuff dag på jobbet, är det bättre att koppla av i badkaret eller äta middag med familjen. Vi levererar din utvalda julgran gratis hem till dig i hela Göteborg. Besök bara vår butik och välj det träd du vill ha, fyll i de uppgifter som behövs för en smidig leverans, välj i betalningssektionen hur du vill betala – antingen online eller kontant vid hemleveransen, och det är allt. Vi garanterar att du inte kommer att bli besviken. Vi har alltid med oss 2 till 4 likadana träd. Du som kund har friheten att välja den gran som du tycker blir finast i ditt hem.

Kom bara ihåg att julgranar är naturliga skapelser. Vi önskar er en vacker högtid, och ett vackert träd!